- Úvod
- >>
- Špeciality
- >>
- Oleje | Balsamico
- >>
- Ume ocot Natural 500ml
Ume ocot Natural 500ml
Popis
Pri výrobe (fermentácii) sliviek umeboshi vzniká ako odpadový produkt červená voda ume-su, čiže umeocot. Pri modernom spôsobe výroby sa nakladajú nesušené slivky, aby zostalo viac tekutiny. Z chemického hľadiska ale s octom nemá nič spoločné. Ume ocot má slanokyslú chuť a aj keď má v názve slovo ocot skôr nám pokrm osolí ako okyslí. Obsahuje veľké množstvo minerálnych látok, enzýmov a vitamínov vo vstrebateľnej podobe.
Ume ocot používame v kuchyni na dochucovanie akéhokoľvek jedla (polievky, omáčky, strukoviny) dá sa použiť aj do šalátov a dresingov. Proste kamkoľvek podľa fantázie.
Zloženie
Ume (japonské slivky), morská soľ, Shisso (Perilla).
Výživové údaje na 100 g
Energia | 79 kJ / 11 kcal |
Tuky | 0,30 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 4,00 g |
z toho cukry | 0,60 g |
Vláknina | 0 g |
Bielkoviny | 0 g |
Soľ | 16,10 g |
Parametre
Krajina | Japonsko |
---|---|
Objem | 0,5 l |
Hmotnosť | 0,8 kg |